کارت خود را وارد خودپرداز کرده، رمز را می زنید و عملیات مورد نظر را انتخاب می کنید. اگر خوش شانس باشید، عملیات درخواستی شما به درستی انجام می شود. اما همیشه هم اینطور نیست. گاهی اوقات کارها آن طور که باید به درستی انجام نمی شود. خودپرداز از شما پوزش می طلبد و اعلام می کند که انجام عملیات امکان پذیر نیست. اگر خوش شانس باشید کارتتان را پس می دهد و اگر بدشانس باشید ممکن است کارت شما را هم بخورد و اگر خارج از وقت اداری یا در سفر باشید، دردسر شما بیشتر هم خواهد شد. با ما همراه باشید تا در این مطلب از دید مشتری و کاربر دستگاه، انواع خطاهای خودپرداز را بررسی کنیم. در مطالب آینده، از دید تعمیرکار و نرم افزار نیز سعی می کنیم مطالب کامل تری در اختیار شما قرار دهیم.

انواع وضعیت خودپرداز

یک خودپرداز اگر روشن باشد، به طور کلی می تواند در یکی از حالت های زیر قرار بگیرد

فعال و در حالت سرویس دهی کامل

یک خودپرداز فعال یا اصطلاحاً IN SERVICE در بهترین وضعیت خود قرار دارد. ارتباط شبکه ای آن متصل بوده، ماژول های سالمی دارد و انواع اسکناس جهت پرداخت به مشتری را دارد و همچنین لوازم مصرفی آن مانند کاغذ رسید مشتری به اندازه کافی موجود می باشد. در این حالت پیامی روی مانیتور خودپرداز نمایش داده می شود و از مشتری درخواست می کند تا کارت خود را وارد کند. یک چراغ چشمک زن که معمولاً به رنگ سبز می باشد، بالای کارت خوان چشمک می زند و همچنین یک چراغ بالای مانیتور، فضای جلوی مشتری را روشن می کند.

خودپرداز فعال

خودپرداز فعال

فعال و در حالت سرویس دهی ناقص

خودپرداز یا عابربانک اگر به شبکه متصل و فعال باشد، کارت شما را قبول می کند اما قادر به انجام همه عملیات نیست. بسته به اسکناس ها و لوازم مصرفی موجود، می تواند کارهای زیر را انجام دهد:

  1. اگر خودپرداز وجه نقد نداشته باشد، می تواند سایر عملیات بانکی که نیاز به پرداخت وجه نداشته باشد را انجام دهد. عملیاتی مانند انتقال وجه، مانده حساب و صورتحساب، تغییر رمز و … نیازی به وجه نقد ندارند و یک خودپرداز بدون وجه نقد می تواند آنها را انجام دهد. اگر خودپرداز یک یا چند نوع اسکناس نداشته باشد، ممکن است در پرداخت وجه محدودیتهایی بوجود بیاورد. مثلاً اگر فقط اسکناس 50 هزار تومانی داشته باشد، فقط می تواند مضارب آن مثلاً 50، 100، 150 یا 200 هزار تومان پرداخت کند.
  2. اگر خودپرداز کاغذ رسید مشتری نداشته باشد، ممکن است بعضی عملیات که از سمت بانک برای آن تعیین شده را انجام ندهد. مثلاً ممکن است انتقال وجه انجام نشود.

غیر فعال بدلیل قطعی ارتباط یا نقص فنی (خطای خودپرداز)

اگر ارتباط دستگاه خودپرداز با شبکه بانکی قطع باشد و یا هر نقص فنی مهمی داشته باشد، قادر به سرویس دهی به مشتریان نمی باشد. در این حالت (اگر روشن باشد) روی مانیتور خودپرداز پیامی مبنی بر غیر فعال بودن خودپرداز نمایش داده می شود. انواع خطاهای خودپرداز می تواند قطعی ارتباط با شبکه، خرابی ماژول ها و یا خطاهای نرم افزاری خودپرداز باشد.

غیر فعال بدلیل عملیات سوپروایزری یا تعمیرات

هنگامی که کاربر خودپرداز می خواهد دستگاه را پولگذاری کند و یا هر سرویس دیگری انجام دهد، آن را به طور موقت غیرفعال می کند که اصطلاحاً به آن حالت سوپروایزر یا حالت سرپرست می گویند. در صورتی که تکنسین برای تعمیر خودپرداز مراجعه نماید نیز دستگاه را در حالت سوپروایزر قرار می دهد تا در زمان تعمیر، مشتری قادر به استفاده از آن نباشد. در این وضعیت پیامی روی نمایشگر خودپرداز مبنی بر غیرفعال بودن دستگاه نمایش داده می شود و چراغ چشمک زن کارت خوان خاموش می باشد و کارت خوان کارت قبول نمی کند.

خودپرداز غیرفعال

خودپرداز غیرفعال

 

4.7/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *