در حال بارگذاری...

رمز کارت خود را برعکس بزنید، پلیس باخبر می شود؟

رمز کارت خود را برعکس بزنید، پلیس باخبر می شود

حتماً شما هم این تیتر را در شبکه های اجتماعی یا ایمیلها دیده اید و در مورد آن فکر کرده اید. اولین چیزی که به ذهنتان رسیده این بوده که تکلیف شخصی با رمز کارت 1111 یا 2442 چه می شود. این دقیقاً همان مثال نقض برای شایعه فوق است اما از نظر فنی چرا این کار به همین سادگی هم نیست.

اسم ماژولی از دستگاه خودپرداز که رمز کارت شما را می گیرد پینپد می باشد. البته اسم کامل تر آن EPP یا Encrypting PinPad بوده و در واقع پینپد با قابلیت رمزنگاری است. اما فرق کی پد معمولی با EPP چیست؟

درواقع وقتی شما رمز کارت خود را وارد می کنید، این رمز باید کاملاً محرمانه بوده و هیچ شخص دیگری حتی مسئوولین بانک یا خودپرداز هم از آن باخبر نشوند. بنابراین رمز کارت وارد شده، به هیچ عنوان به همان صورت به کامپیوتر دستگاه خودپرداز منتقل نمی شود. این عدد چهار رقمی با استفاده از الگوریتم های رمز نگاری، خود بصورت رمز دیگری درآمده که به کامپیوتر منتقل شده و از طریق شبکه به سرورهای بانک ارسال می گردد. در مقصد، باز هم از طریق الگوریتمهای رمزنگاری صحیح بودن آن چک می شود. بنابراین به عنوان مثال عدد چهاررقمی 1234 به هیچ عنوان به همین صورت به کامپیوتر یا شبکه منتقل نمی شود چرا که در آن صورت، هکرها می توانستند آنرا بخوانند و از حساب بانکی شما سوء استفاده کنند.

این نیز دلیل دیگری مبنی بر صحیح نبودن شایعه مذکور است چرا که وقتی اصل رمز در جایی ذخیره نمی شود، نمی توان چک کرد که آیا برعکس وارد شده یا خیر. بنابراین بهتر است در هنگام استفاده از کارت، موارد زیر را رعایت کنید:

  1. همیشه سعی کنید رمز را خودتان وارد کرده و طوری این کار را انجام دهید که اطرافیان از رمز شما باخبر نشوند.
  2. رمز را اعداد قابل حدسی مثل 1234، 1111، 0000 یا تاریخ تولد و … قرار ندهید.
  3. به هیچ عنوان رمز را روی کارت یا داخل کیف پول نگه ندارید و آنرا حفظ کنید.
  4. اگر هنگام خرید، مجبور بودید رمز خود را اعلام کنید، بهتر است پس از آن رمز خود را عوض کنید.

با رعایت کردن موارد فوق تا حد زیادی می توان از سوء استفاده های احتمالی جلوگیری کرد. حتماً این موارد را با اطرافیان خود نیز در میان بگذارید.

error: Content is protected !!