درآمد خودپرداز
مهمترین دلیل برای خرید خودپرداز کسب درآمد هست. هنگامی که مشتری از دستگاه خودپرداز استفاده می کند، بانکی که مشتری در آن حساب دارد به بانکی که دستگاه به آن متصل می باشد، به ازای هر تراکنش کارمزد پرداخت می کند. در صورتی که مالک دستگاه خودپرداز، شخص باشد، بانک عامل، بخش عمده درآمد را به مالک دستگاه خودپرداز پرداخت می کند.
خرید خودپرداز شخصی و نصب آن در محلی که توجیه اقتصادی ندارد، بجز ضرر برای شما چیزی به همراه نخواهد داشت. پس با ما همراه باشید تا شرایط خرید دستگاه خودپرداز را با هم بررسی کرده و در این کسب و کار، بهترین انتخاب را داشته باشیم. به طور متوسط، نصب یک خودپرداز در محل مناسب می تواند برای شما درآمدی در حدود 3 تا 5 میلیون تومان در ماه داشته باشد. البته درآمد خودپرداز در محلهای پر رفت و آمد به مراتب بالاتر خواهد بود.
مدارک مورد نیاز خودپرداز شخصی
- مدارک شناسایی مثل کارت ملی و شناسنامه
- مدارک ملکی مثل سند یا اجاره نامه محل مورد نظر جهت نصب و راه اندازی خودپرداز
- باز کردن حساب در بانک مورد نظر و ارائه مشخصات آن
- تکمیل فرمهای مورد نظر بانک شامل مشخصات دستگاه، مشخصات صاحب دستگاه و محل و …
- عدم سوء پیشینه، جواز کسب یا مدارک مشابه که در بانکهای مختلف متفاوت می باشد.
- قرارداد با بانک و همچنین تعهدات مانند چک تضمین بابت رعایت مفاد قرارداد
- قرارداد پشتیبانی با شرکت طرف قرارداد بانک
شرایط خرید خودپرداز و مشاوره خرید
هر شخص حقیقی یا حقوقی که مکان مناسبی جهت نصب دستگاه خودپرداز دارد می تواند اقدام به خرید دستگاه خودپرداز کند. مهمترین شرط، داشتن مکان پرتردد می باشد. پس از آن، برق شهری دارای ارت، سطل و سایه بان و اینترنت مناسب از سایر الزامات نصب دستگاه خودپرداز هستند.
برای انتخاب شرکت و دستگاه مناسب باید به این موارد توجه کنید:
- شرکت معتبر: از هر شخص حقیقی و حقوقی بدون تحقیق و بررسی، خودپرداز نخرید. فروشنده معتبر را می توانید براحتی با استعلامات حقوقی و سابقه کار پیدا کنید.
- کیفیت دستگاه خودپرداز: بعد از پیدا کردن شرکت معتبر جهت خرید دستگاه خودپرداز، از کیفیت دستگاه مطمئن شوید. بررسی و تست ماژولها از نزدیک به شما کمک می کند.
- خدمات پس از فروش: یک شرکت معتبر، بدون داشتن انبار کامل قطعات یدکی، نمی تواند پشتیبانی مناسبی برای خودپردازهای فروخته شده ارائه دهد. پس به انبار قطعات خودپرداز هم دقت کنید.
خودپرداز دیواری یا سالنی
خودپرداز دیواری یا TTW (Through The Wall) خودپردازی است که در دریچه نصب می گردد. برای نصب این دستگاه، معمولاً در دیوار یا شیشه دریچه ای تعبیه شده و دستگاه در داخل ساختمان قرار داده شده و قسمت جلویی آن شامل مانیتور و …، در دسترس مشتری خواهد بود. درب گاوصندوق دستگاه پشت آن و در داخل ساختمان می باشد.
خودپرداز سالنی یا Lobby خودپردازی است که کاملاً داخل ساختمان قرار می گیرد و بصورت کامل در دسترس مشتری قرار دارد. محل نصب این نوع دستگاه معمولاً فروشگاههای بزرگ، هتلها، مراکز تفریحی و … می باشد.
با توجه به موارد فوق، دستگاه سالنی معمولاً سبک تر است و حمل و نقل ساده تری دارد. هزینه ساخت دریچه و نصب را نیز ندارد و بسادگی در محل قرار داده می شود و داخل محیط دربسته قرار می گیرد.
برندهای مختلف خودپرداز در ایران
- TECHNO: برند تکنو توسط شرکت توسن تکنو وابسته به شرکت توسن (کیش ویر سابق) معرفی شد که در واقع برندی ایرانی برای دستگاههای چینی و کره ای با برندهای KINGTELLER، GWI و LG می باشد. دستگاههای این شرکت با نامهای تکنو 4، 5، 6 و جدید ترین آنها که LG کره است با نام تکنو 7 به بازار معرفی شدند.
- EASTCOM: دستگاههای این شرکت چینی که دستگاههای مشابه وینکور تولید می کند توسط شرکت آدونیس به کشور وارد شده و مشغول به کار می باشند.
- SIGMA: شرکت خوارزمی پس از واردات تعدادی دستگاه وینکور، دستگاههای عابربانک ساخت این شرکت ایتالیایی را وارد کشور کرد.
- EDGE: برند شرکت GSS برای عابر بانکهای چینی معرفی شده توسط این شرکت به بازار ایران می باشد.
- RAVIS و PARA: عابربانکهایی با برند ایرانی که بیشتر به اشخاص حقیقی و دفاتر پست بانک فروخته شده است.
- HATEF: عابربانکی ایرانی که در دهه 80 فعال بود و بانک صادرات بزرگترین مشتری این شرکت بود.
- NCR: برندی آمریکایی بوده که توسط شرکت ایران ارقام نماینده رسمی ان سی آر آمریکا وارد ایران شده و تا اوایل دهه 80 و قبل از تحریم این شرکت، در ایران فروخته میشد.
- GRG: شرکت ایران ارقام پس از تحریم شدن توسط NCR، اقدام به واردات از این کمپانی مشهور چینی کرده و به بانکهای مختلف این دستگاهها را ارائه داد.
- WINCOR: همواره رقیب سرسخت NCR بوده. وینکور آلمان که توسط شرکت خدمات انفورماتیک (فرادیس البرز) به ایران معرفی شد، بعد ها توسط کمپانی دیبولد آمریکا خریداری شده و اسم آن از WINCOR NIXDORF به DIEBOLD NIXDORF تغییر داده شد.
- BANQIT: این برند سوئدی توسط شرکت ایران نارا به ایران معرفی شد اما هیچ گاه نتوانست در بازار با ان سی آر و وینکور رقابت کند.
- HYOSUNG: شرکت ایران نارا پس از بنکیت عابربانک هیوسانگ کره ای را به ایران معرفی کرد که با توجه به کیفیت بالا توانست بازار خوبی کسب کند