کارت ریدر دستگاهی ورودی (Input Device) است که اطلاعات کارت را می خواند. با توجه به نوع کارت و تکنولوژی آن، انواعی دارد که مهمترین آنها بصورت خلاصه به شرح ذیل می باشد:

1.کارت هوشمند (Smart Card):

که با نام کارت دارای چیپ (Chip Card) و کارت دارای مدار مجتمع (Integrated Circuit Card – ICC) هم شناخته می شود کارتی است که در آن مداری تعبیه شده که قادر است فرامینی را اجرا کند و در قالب پروتکل هایی، اطلاعات ذخیره شده را ارائه دهد. ریدر کارت اسمارت (Smart Card Reader) قادر به برقراری ارتباط با این کارتها می باشد و در دو نوع تماسی و غیر تماسی موجود می باشد. در نوع تماسی، اتصال مستقیم با پینهای چیپ برقرار شده و در نوع غیر تماسی، معمولاً از طریق اموج رادیویی با مدار کارت ارتباط برقرار می شود.

2.مموری کارت یا کارت حافظه (Memory Card) :

کارتی است که بیشتر مردم با آن آشنایی دارند چون در خیلی از محصولات پرکاربرد موجود مثل موبایل و دوربین و … برای ذخیره سازی اطلاعات از آن استفاده می شود. مموری کارت ریدر هم دستگاهی است که معمولاً با اتصال به کامپیوتر از طریق پورت USB، امکان خواندن و نوشتن روی این کارتها را به کاربر می دهد.

3.کارت مغناطیسی (Magnetic Stripe Card) :

کارتهای بانکی با نوار مغناطیسی پشتشان، کارت مغناطیسی می باشند. این کارتها حافظه محدودی دارند که در قالب سه ترک (Track) قابل نوشتن/خواندن می باشد که شامل شماره کارت و نام مشتری و سایر اطلاعات مورد نیاز بانک می باشد. این کارتها بدلیل ارزان بودن و راحتی کار، معمولاً در شبکه بانکی بیشتر استفاده می شوند و در تمامی کارتهای مشتریان بانکی ایران در حال حاضر از این تکنولوژی استفاده می  شود. البته سادگی خواندن و نوشتن، معضل دیگری نیز ایجاد کرده که با ریدرهای ساده، توسط کلاهبرداران اطلاعات کارت شما قابل خواندن می باشد. لذا همواره باید در استفاده از کارت دقت کنید، کارت را به اشخاص ندهید و همچنین چک کنید که شیء اضافه ای روی دریچه کارت خوان دستگاه خودپرداز و دستگاههای مشابه نباشد.

 

Rate this post