همواره مالکین دستگاه های عابر بانک یا خودپرداز شخصی، کش لس و کارت خوان، دغدغه مالیات دارند و می خواهند بدانند با خرید و نصب این دستگاه ها در محل کارشان، چه مالیات هایی را باید پرداخت کنند. در این مطلب به طور خاص در خصوص مالیات خودپرداز شخصی صحبت می کنیم و در مطالب دیگر به مالیات دستگاه های کش لس و کارت خوان خواهیم پرداخت.
دستگاه خودپرداز شخصی چیست؟
خودپرداز، عابر بانک یا ATM شخصی، خودپردازی است که تحت مالکیت شخص حقیقی می باشد و طی یک قرارداد به شبکه بانکی متصل می شود. تراکنش هایی که توسط خودپرداز شخصی انجام می شود، برای صاحب خودپرداز یا به اصطلاح پذیرنده، کارمزد یا سود خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر می توانید مطلب متوسط درآمد دستگاه خودپرداز را مطالعه کنید. با توجه به اینکه پول گذاری خودپرداز شخصی، توسط مالک خودپرداز انجام می شود، پس هر روز مبالغی جهت پول گذاری باید از بانک یا جاهای دیگر تأمین شده و در خودپرداز جایگذاری شود. سپس با برداشت این وجوه نقد توسط مشتری ها، پول مجدد به حساب مالک خودپرداز شخصی واریز می شود. این حجم واریز و برداشت پول، که ممکن است در ماه به چند صد میلیون تومان یا بیشتر برسد، نگرانی برای صاحب خودپرداز شخصی ایجاد می کند که ممکن است منجر به پرداخت مالیات خودپرداز شود.
انواع مالیات خودپرداز
مالیات بر خودپرداز های شخصی می تواند شامل انواع زیر باشد:
- مالیات بابت وجوه واریزی روزانه برای شارژ خودپرداز
- مالیات بابت کارمزد تراکنش های دریافتی از سمت بانک
آیا خودپرداز شخصی مالیات دارد؟
وجوه واریزی و برداشتی از حساب متصل به خودپرداز شخصی معاف از مالیات می باشد. شما می توانید در صورت تماس از سمت اداره مالیات و یا درخواست پرداخت مالیات بابت تراکنش های مربوط به خودپرداز شخصی، با مراجعه به این اداره و ارائه صورتحساب بانکی، اعلام کنید که کلیه واریزی ها از سمت بانک بوده و بابت شارژ دستگاه خودپرداز شخصی می باشد. کارمزد تراکنش های بانکی نیز معاف از مالیات می باشد و در واقع مالیات این کارمزد ها قبلاً از سمت بانک کسر شده است.