امنیت خودپرداز مهمترین موضوعی است که مالک خودپرداز باید به آن توجه کند، فرقی نمی کند که خودپرداز بانک باشد یا خودپرداز شخصی. یک دستگاه خودپرداز علاوه بر اینکه مثل یک گاوصندوق در معرض عموم می باشد، از نظر ارتباط شبکه ای با بانک نیز قابل نفوذ می باشد. با ما در این مطلب همراه باشید تا انواع روشهای مقابله با نفوذ به خودپرداز را به شما آموزش دهیم.

امنیت فیزیکی خودپرداز

همانطور که در بخش قبل گفتیم، دستگاه خودپرداز مستقل از عملکردش در ارائه خدمات به مشتری و ارتباط با بانک، یک گاوصندوق پر از پول می باشد. پس از این نظر همیشه آسیب پذیر می باشد. تفاوت مهمی که گاوصندوق خودپرداز با سایر گاوصندوقها دارد این است که معمولاً گاوصندوق در محلی دور از دسترس افراد عادی و مخفی قرار می گیرد. اما گاوصندوق خودپرداز که مهمترین بخش امنیت خودپرداز می باشد، همیشه در دسترس و در معرض دید اشخاص می باشد.

ATM security

روشهای سرقت فیزیکی از خودپرداز و راههای مقابله با آنها

قبل از مرور روشهای سرقت از خودپرداز و تقویت امنیت خودپرداز، بهتر است محل خودپرداز را با دوربین مداربسته و دزدگیر تجهیز کنید. دزدگیرهایی که هنگام سرقت، به شما و یا اداره پلیس اطلاع می دهند، بهترین نوع دزدگیر هستند. از طرفی چون معمولاً دزدها در زمان اندکی اقدام به سرقت از خودپرداز می کنند، داشتن دوربین با قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت بالا، به شناسایی افراد کمک می کند.

  1. باز کردن درب گاوصندوق: بسیاری از مالکین خودپرداز از روی بی دقتی، هر بار پس از بازکردن و بستن درب گاوصندوق، رمز آنرا بهم نمی زنند. این کار، دستبرد زدن را برای سارقین خودپرداز ساده می کند چرا که نیازی به پیدا کردن و باز کردن قفل رمز توسط ایشان نمی باشد. پس بهتر است همیشه پس از بستن درب گاوصندوق، رمز آنرا نیز بهم بزنید. سعی کنید کلید گاوصندوق را همراه خود از مغازه خارج کرده و به منزل ببرید. گذاشتن کلید گاوصندوق خودپرداز در محل مغازه، معمولاً توسط سارقین قابل شناسایی است و هنگام دستبرد زدن، کار ایشان را ساده می کند.
  2. برداشتن کاستهای اسکناس هنگام پول گذاری: بسیار اتفاق می افتد که هنگامی که اپراتور در حال پول گذاری خودپرداز می باشد، کاست پر از اسکناس را کنار خوپرداز رها کرده و برای انجام کاری، به پشت دخل یا باجه می رود. فارغ از اینکه سارقین آنها را زیر نظر داشته و منتظر یک لحظه غفلت می باشند.
  3. بردن خودپرداز بصورت کامل: در معدود دفعات، دیده شده است که سارقین یک خودپرداز کامل را از محل سرقت کرده اند. این سرقت بیشتر برای خودپردازهای سبک تر و از نوع سالنی رخ می دهد. برای پیشگیری از سرقت کامل دستگاه خودپرداز بهتر است که پایه های آنرا با پیچ به زمین محکم کنید.

سرقت های غیر فیزیکی یا هک کردن خودپرداز و حسابهای بانکی

بطور کلی، امنیت خودپرداز فقط با حفظ امنیت فیزیکی و گاوصندوق آن قابل انجام نمی باشد. هکرها بدون نیاز به ورود به محل خودپرداز شما، با نفوذ نرم افزاری به آن، می توانند اسکناس های خودپرداز شما را خالی کنند. از طرف دیگر، سرقت اطلاعات کارت و رمز مشتریهای شما نیز کاری است که به سادگی توسط هکر ها قابل انجام می باشد. برای جلوگیری از نفوذ هکر به خودپرداز همیشه از به روز بودن سیستم عامل و نرم افزارها مطمئن باشید. نسخه آنتی ویروس خود را همواره به روز نگه دارید. هیچ نرم افزار اضافه ای روی خودپرداز خود نصب نکنید. به هیچ شخص غریبه ای اجازه اتصال فلش به کامپیوتر خودپرداز ندهید. شبکه خودپرداز از کیس دستگاه تا روتر را همیشه امن نگه دارید و اجازه اتصال کابل شبکه به هیچ شخصی ندهید.

سارقین علاوه بر نفوذ به خودپرداز شما، ممکن است از روشهای دیگر نیز برای سرقت اطلاعات کارت بانکی و رمز مشتریان شما استفاده کنند. برای انجام این کار آنها روی خودپرداز شما یک اسکیمر نصب می کنند. اسکیمر دستگاه کوچکی است که روی دهانه ورودی کارتخوان خودپرداز قرار می گیرد و امنیت خودپرداز را براحتی از بین می برد. مجرم با استفاده از اطلاعات کارتهای بانکی مشتری ها و رمز آنها، می تواند حسابهای آنها را خالی کند. برای پیشگیری از این موضوع کافی است دستگاهی بنام آنتی اسکیمر نصب کنید. آنتی اسکیمر اجازه نصب اسکیمر روی خودپرداز را به سارقین نمی دهد.

برای مشاهده و خرید آنتی اسکیمر برای انواع مختلف خودپرداز می توانید از طریق این لینک اقدام کنید.

Rate this post