این روزها شاید افرادی هستیم که با شلنگ، مایع ضدعفونی را به نمای دستگاه عابربانک می پاشند. دستگاه خودپرداز یا عابربانک مانند هر وسیله برقی دیگری، دارای مدارهای الکترونیکی و حساس به مایعات می باشد. متأسفانه پاشش مستقیم انواع مایعات باعث از کار افتادن ماژولهای آن می شود.

ضدعفونی عابربانک با روشهای غیر استاندارد

ضدعفونی عابربانک با روشهای غیر استاندارد

مهمترین ماژول آسیب پذیر دستگاه صفحه کلید یا پینپد آن می باشد. در حالت عادی صفحه کلید ها در برابر نفوذ مایعات با مقادیر کم یا غیرمستقیم مقاوم هستند اما انواع محلولهای مورد استفاده در ضدعفونی و نوع پاشش مستقیم آنها متأسفانه به پینپد آسیب می رساند. این مایعات با عبور از منافذ بین کلید ها به بوردها رسیده و می تواند به آنها آسیب برساند. پینپد دستگاه خودپرداز بدلایل امنیتی و به جهت حفاظت از رمز مشتریان با کوچکترین آسیبی غیر قابل استفاده می باشد و قیمتهای چند میلیونی آنها، خسارات مالی زیادی به صاحبان دستگاه ها و بانک ها وارد می نماید.

 

صفحه کلید آسیب دیده

نمای داخلی از صفحه کلید آسیب دیده

 

سایر ماژولها مانند کارت خوان، چاپگر رسید مشتری یا پرداخت کننده اسکناس نیز بدلیل داشتن دریچه برای ورود کارت یا تحویل رسید مشتری یا اسکناس در برابر نفوذ مایعات با فشار مقاوم نبوده و ممکن است با نفوذ مایعات، این ماژولها یا سایر ماژولهای داخل دستگاه آسیب ببینند.

لذا از کلیه افراد دست اندرکار خواهشمند است به حساسیت موضوع توجه کرده و برای جلوگیری از خسارتهای سنگین به بانکها و مالکین دستگاهها، از روشهای مناسبتر برای ضدعفونی دستگاهها استفاده نمایند. کافیست مایع ضدعفونی کننده را ابتدا روی یک دستمال ریخته و سپس آنرا روی سطح خارجی دستگاه بکشید تا از آسیب زدن به آن جلوگیری شود.

 

Rate this post