سود دستگاه عابر بانک چقدر است؟

سود دستگاه عابر بانک، کارمزد یا اصطلاحاً سودی است که هر ماه به مالک دستگاه عابر بانک پرداخت می شود. سود دستگاه عابر بانک بستگی به تراکنش ها یا عملیاتی دارد که توسط مشتریان با دستگاه عابر بانک انجام می شود و مقدار آن می تواند از یک تا چند میلیون تومان در ماه باشد. دستگاه عابر بانک یا تحت مالکیت شعبه بانک بوده که سود آن متعلق به خود بانک است یا اینکه توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی خریداری شده و در محل خود نصب شده است که به آن عابر بانک شخصی می گیوند. سود دستگاه عابر بانک شخصی، به حساب صاحب دستگاه عابر بانک پرداخت می شود.

در واقع هر چه دستگاه عابر بانک تراکنش های بیشتری داشته باشد، سود دستگاه عابر بانک نیز بیشتر خواهد شد.

سود دستگاه عابر بانک چگونه محاسبه می شود؟

برای محاسبه دقیق سود دستگاه عابر بانک باید ابتدا انواع تراکنش های دستگاه عابر بانک را بررسی کرده و سود هر کدام از تراکنش ها را محاسبه کنیم. بیشترین سود دستگاه عابر بانک از تراکنش یا عملیات برداشت وجه توسط مشتری می باشد. هر مبلغی که توسط مشتری سایر بانک ها از دستگاه عابر بانک برداشت می شود، 1.1 درصد آن به عنوان سود یا کارمزد به بانک مربوطه تعلق می گیرد. به عنوان مثال اگر شما دستگاه خودپرداز بانک شهر داشته باشید و مشتری بانک دی از خودپرداز شما 100 هزار تومان برداشت کند، بانک دی 1.1 درصد این مبلغ یعنی معادل 1100 تومان به عنوان کارمزد به بانک شهر پرداخت می کند.

بانک شهر نیز طبق قرارداد بین بانک و مالک دستگاه عابر بانک شخصی، بخشی از این مبلغ را به مالک دستگاه عابر بانک پرداخت می کند. فرض کنیم که در قرارداد بین بانک و مالک دسگاه عابر بانک، 60 درصد از درآمد تراکنش ها، متعلق به مالک دستگاه باشد، پس از این مبلغ حدود 660 تومان به مالک دستگاه پرداخت می شود.

سایر عملیات بانکی مانند انتقال وجه، مانده حساب، صورتحساب، پرداخت قبض و … نیز سود یا کارمزد دارند که مبلغ سود هر کدام بسته به قرارداد با بانک، متفاوت می باشد. اما بیشترین سود همیشه مربوط به عملیات برداشت وجه می باشد.

سود تراکنش های غیر نقدی چقدر است؟

همانطور که در بخش قبل اشاره شد، بیشترین میزان سود دستگاه عابر بانک مربوط به عملیات برداشت وجه نقدی می باشد. سایر عملیات بانکی سود کمتری دارند که به بخشی از آنها اشاره می کنیم:

  1. انتقال وجه کارت به کارت: سود یا کارمزد تراکنش کارت به کارت حدود 300 تومان است که اگر سهم مالک دستگاه 60 درصد باشد، 180 تومان از هر کارت به کارت نصیب مالک عابر بانک می شود.
  2. پرداخت قبض و خرید شارژ: سود یا کارمزد تراکنش قبض یا شارژ حدود 150 تومان است که از این مبلغ حدود 90 تومان نصیب مالک عابر بانک می شود.
  3. مانده حساب و صورتحساب: سود این تراکنش حدود 50 تا 100 تومان است که 60 درصد آن نصیب مالک عابر بانک می شود.

البته اعداد و درصدهای فوق کاملاً توافقی بوده و توسط بانک مشخص می شود و سایر تراکنش های غیر نقدی نیز کارمزدهای مشابهی دارند که باید در نظر داشته باشید که مجموع کل کارمزد تراکنش های غیر نقدی، نسبت به برداشت وجه خیلی کمتر می باشد.

سود دستگاه عابر بانک

سود دستگاه عابر بانک

میانگین ماهیانه سود دستگاه عابر بانک

طبق اطلاعاتی که تا کنون از میزان سود تراکنش های بانکی کسب کرده ایم می توانیم به صورت میانگین، سود ماهیانه دستگاه عابر بانک را محاسبه نماییم. برای این کار فرض کنیم که در روز حدود 100 نفر از دستگاه عابر بانک شخصی شما استفاده می کنند. این تعداد یعنی اینکه با فرض استفاده فقط از ساعت 7 صبح تا 12 شب باشد، در هر ساعت حدود 6 نفر از دستگاه شما استفاده کنند.

از این تعداد فرض کنید که 80 درصد یعنی 80 نفر از عابر بانک شما پول برداشت می کنند و میانگین هر نفر 150 هزار تومان برداشت کند و مابقی یعنی 20 نفر سایر تراکنش ها را انجام دهد.

سود تراکنش برداشت وجه هر نفر برای شما طبق فرمول زیر محاسبه می شود:

150 هزار تومان ضربدر 1.1 درصد ضربدر 60 درصد = 990 تومان

یعنی برداشت وجه هر نفر برای شما 990 تومان سود دارد که 80 نفر آن حدوداً 80 هزار تومان می شود.

از طرفی اگر میانگین سهم شما از سایر تراکنش ها برای هر نفر حدود 100 تومان باشد، تراکنش 20 نفر باقی مانده برای شما 2000 تومان فقط سود دارد.

پس شما روزانه حدود 82 هزار تومان و ماهیانه حدود 2 میلیون و 500 هزار تومان از این دستگاه درآمد کسب کرده اید.

محاسبات فوق برای یک دستگاه با مراجعین متوسط در نظر گرفته شده بود. اگر دستگاه عابر بانک شما دو برابر این تعداد مشتری داشته باشد سود دستگاه عابر بانک شما حدود 5 میلیون تومان در ماه خواهد بود. اگر روزانه حدود 400 نفر از دستگاه شما استفاده کنند نیز سود ماهیانه شما حدود 10 میلیون تومان خواهد بود. البته اعداد فوق همگی تقریبی بوده و در شرایط واقعی ممکن است متفاوت باشد.

آیا خرید دستگاه عابر بانک به صرفه است؟

با توجه به محاسبات بخش قب در خصوص سود دستگاه عابر بانک، می توانید بررسی کنید که آیا خرید دستگاه عابر بانک به صرفه است یا خیر؟ برای خرید، نصب و راه اندازی دستگاه عابر بانک، شما نیاز به یک سرمایه اولیه حدود 50 تا 100 میلیون تومان (در سال 1403) دارید که پس از نصب و راه اندازی، در پایان هر ماه کارمزد عابر بانک را دریافت می کنید. مهمترین موضوع برای بررسی به صرفه بودن خرید عابر بانک، مراجعه به دستگاه عابر بانک شما یا اصطلاحاً پاخور محل نصب شما است. اگر عابر بانک شما تعداد تراکنش کمی داشته باشد، بالطبع سود دستگاه عابر بانک شما نیز کم خواهد بود. برای اینکه قبل ار اقدام به خرید عابر بانک، بخواهید تا حدودی از میزان به صرفه بودن خرید عابر بانک آشنا شوید باید ببینید در اطراف شما چه تعداد عابر بانک و با چه فاصله ای نصب شده است.

مثلاً اگر روبروی مغازه شما یک بانک و کنار مغازه شما یک بانک دیگر وجود دارد و هر دو بانک، دستگاه عابر بانک فعال دارند، به هیچ عنوان خرید و راه اندازی یک عابر بانک به شما توصیه نمی شود. اما اگر مشتریان شما، برای رسیدن به عابر بانک مسافت زیادی طی می کنند و یا در شهرهای پر مسافر هستید و یا در روستا یا شهرک های بدون بانک هستید، بهترین فرصت برای نصب عابر بانک شخصی برای شما وجود دارد.

شما با هزینه اولیه حدود 50 تا 100 میلیون تومان، می توانید ماهیانه از 2 تا 10 میلیون تومان (بسته به تعداد تراکنش) درآمد کسب کنید. بجز درآمد مستقیم از عابر بانک، شما برای مغازه یا محل کسب خود، مشتری عابر بانک جذب کرده اید که به صورت بالقوه می تواند مشتری خدمات و محصولات شما نیز باشد.

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *