بلد نیستم از عابربانک استفاده کنم
اگر بلد نیستید از دستگاه عابربانک استفاده کنید هیچ اشکالی ندارد. با ما همراه باشید با آموزش استفاده از دستگاه خودپرداز در سایت خودپرداز ایران. در این مطلب ابتدا با دستگاه خودپرداز آشنا می شویم و بخش های مختلف آنرا معرفی می کنیم. سپس یاد می گیریم که چطور نزدیک ترین دستگاه خودپرداز را پیدا کرده و از آن استفاده کنیم.
دستگاه خودپرداز یا عابربانک چیست؟
برای آموزش استفاده از دستگاه خودپرداز در ابتدا شما را با اجزای مختلف دستگاه ATM آشنا می کنیم. دستگاه خودپرداز، دستگاهی الکتریکی و مکانیکی است که عملیات بانکی را 24 ساعته و در 7 روز هفته انجام می دهد. قطعات اصلی یا ماژولهای خودپرداز بدین شرح می باشند:
- کارت خوان یا کارت ریدر: کارت مشتری را دریافت می کند و اطلاعات آنرا می خواند.
- چاپگر رسید مشتری: رسید کاغذی (مانده حساب، صورتحساب و …) چاپ کرده و تحویل می دهد.
- اسکناس پرداز یا کش دیسپنسر: وجه نقد دریافتی را به مشتری تحویل می دهد.
- صفحه کلید یا پینپد: رمز مشتری را دریافت می کند.
- دوربین: از مشتری هنگام عملیات بانکی عکس می گیرد.
- بارکدخوان: بارکد قبض را می خواند.
ماژولهای دیگر شامل کیس کامپیوتر برای پردازش اطلاعات و کنترل ماژولها، مانیتور یا نمایشگر برای نمایش اطلاعات به مشتری می باشد. منبع تغذیه و بردهای کنترلی دیگر نیز در دستگاه خودپرداز برای کنترل ماژولها و ارتباط بین آنها وجو دارد که از معرفی آنها صرف نظر می کنیم.
پیدا کردن نزدیک ترین خودپرداز
با استفاده از نرم افزارهای مسیریابی مانند Google Maps یا بلد و نشان، می توانیم کلمه خودپرداز، عابربانک یا ATM را جستجو کنیم و مکان نزدیک ترین خودپردازهای اطراف خود را پیدا کنیم. در صورتی که نیاز دارید حتماً از خوپرداز بانک خاصی استفاده کنید، می توانید در جستجو از آن عبارت نیز استفاده کنید. مثلاً خودپرداز بانک صادرات یا خودپرداز بانک ملی.
آموزش استفاده از دستگاه خودپرداز
خودپرداز فعال و آماده سرویس دهی به مشتریان، معمولاً چراغ چشمک زن سبز رنگی دارد و روی نمایشگر نوشته که کارت خود را وارد کنید. در غیر اینصورت چراغ خاموش بوده و پیامی روی نمایشگر هست که با عرض پوزش دستگاه موقتاً غیر فعال است.
- کارت خود را وارد کنید: کارت بانکی خود را از جهت فلش وارد کارت خوان کنید (نوار مغناطیسی مشکی رنگ پشت کارت و رو به پایین قرار می گیرد)
- در بعضی از دستگاههای خودپرداز ابتدا باید رمز را وارد کردن و کلید تأیید را بزنید و در بعضی می توانید زبان را انتخاب کنید.
- مرحله بعد انتخاب عملیات بانکی مد نظر شماست که در بخش بعد به آن می پردازیم
عملیات قابل انجام توسط دستگاه خودپرداز
- ماند حساب: موجودی حساب شما را نمایش می دهد و می توانید آنرا چاپ کرده یا فقط مشاهده نمایید.
- صورتحساب: ده تراکنش آخر را می توانید چاپ کرده یا مشاهده نمایید.
- برداشت وجه: با اتنخاب این گزینه، می توانید یکی از مبالغ از پیش تعیین شده دستگاه خودپرداز را انتخاب کرده و یا مبلغ دلخواه خودتان را وارد کنید. دستگاه پس از آن از شما می پرسد که آیا رسید کاغذی می خواهید یا خیر که بهتر است از گرفتن رسید کاغذی برای حفظ طبیعت صرفنظر کنید. پس از شمارش اسکناس ها، کارت شما را پس می دهد و بعد از اینکه کارت را برداشتید، وجه نقد را به شما تحویل می دهد. دقت کنید که اگر کارت را به موقع برندارید، دستگاه کارت شما را ضبط می کند.
- انتقال وجه: برای این عملیات شما باید کارت مقصد یعنی شخصی که می خواهید به آن وجهی را منتقل کنید داشته باشید. پس از انتخاب گزینه انتقال وجه، دستگاه خودپرداز از شما مبلغ و شماره کارت مقصد را می پرسد. در نهایت با نمایش اسم دریافت کننده وجه و مبلغ، از شما تأیید می گیرد. در صورتی که تأیید کنید، مبلغ مورد نظر از حساب شما کسر و به حساب مقصد منتقل می شود.
- پرداخت قبض: با داشتن شناسه قبض و پرداخت، با وارد کردن آن به صورت دستی یا توسط بارکدخوان دستگاه می توانید قبوض خدماتی مانند آب، برق، گاز، تلفن و … را پرداخت نمایید.
- خرید شارژ: می توانید شارژ تلفن همراه خود را از دستگاه خودپرداز تهیه کنید. کافیست اپراتور تلفن همراه و مبلغ شارژ مورد نظر را انتخاب کنید تا کد شارژ به شما تحویل داده شود.
- تغییر رمز: با انتخاب این گزینه، شما دو گزینه دیگر پیش رو خواهید داشت. رمز اول یا همان رمز چهار رقمی کارت شما که با آن از دستگاه خودپرداز و دستگاههای کارت خوان یا پوز فروشگاهی خرید می کنید. رمز دوم یا رمز اینترنتی برای خریدهای اینترنتی.
- سایر موارد: که در بانکهای مختلف متنوع هستند که می توان به پرداخت تسهیلات، امور خیریه و … اشاره کرد.
ضبط کارت توسط دستگاه خودپرداز
همیشه دقت کنید که پس از پایان عملیات بانکی با دستگاه خودپرداز، کارت خود را بردارید. در هنگام کار با دستگاه خودپرداز، با فشردن کلید انصراف می توانید کارت را تحویل بگیرید. اگر در زمان تعیین شده کارت خود را برندارید، دستگاه خودپرداز کارت شما را ضبط می کند. در فضای مجازی شایعاتی پخش شده که اگر دستگاه خودپرداز کارت شما را ضبط کرد کلیدهایی را با هم فشار دهید تا کارت شما را پس بدهد. این شایعات به هیچ عنوان درست نیستند، چون وقتی کارت شما ضبط می شود، کارت در محفظه ای در پشت کارتخوان انداخته می شود و به هیچ عنوان امکان برگشتن کارت به کارتخوان و پس دادن آن به مشتری نمی باشد. در صورتی که دستگاه خودپرداز کارت شما را ضبط کرد باید در ساعات اداری به شعبه مراجعه کنید و با همراه داشتن کارت شناسایی نسبت به دریافت کارت خود اقدام نمایید.
درآمد دستگاه خودپرداز
اگر تا اینجای مطلب آموزش استفاده از دستگاه خودپرداز همراه ما بوده اید شاید برای شما جالب باشد که بدانید که مالکیت دستگاه خودپرداز صرفاً در اختیار بانکها نیست. هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند اقدام به خرید دستگاه شخصی نماید و با آن کسب درآمد داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با سود خودپرداز این مطلب را مطالعه نمایید.
برای آشنایی بیشتر با انواع برندهای دستگاه خودپرداز نیز می توانید این مطلب را مطالعه نمایید. قبل از خرید دستگاه خودپرداز نیز با مطالعه این مطلب با مشکلات و معایب خرید خودپردازهای شخصی آشنا شوید و آگاهانه تصمیم بگیرید.
در نهایت اگر تمایل به خرید خودپرداز شخصی داشتید می توانید با همکاران ما در واحد مشاوره و فروش با شماره های زیر تماس بگیرید.